Preloader

Hakkında Bilgi

Al-Awda Hastanesi – Jabalia.

Tarih

18 Şubat 2024

Yer hakkında detaylar

10 Kasım 2023’te, İsrail işgal uçakları, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Jabalia mülteci kampının doğusundaki Tal al-Zaatar bölgesinde bulunan Al-Awda Hastanesi’nin büyük bölümlerini hedef aldı. Hastane çevresinde bir ateş hattı oluşturuldu ve bu durum, birçok sivilin şehit olmasına ve yaralanmasına neden oldu.

5 Aralık 2023’te, kuzey Gazze’deki kara saldırısı sırasında, İsrail askerleri hastaneyi 18 gün boyunca kuşattı. Bu süre zarfında, hastane içinde doktorların ve hastaların hareketliliği, İsrail keskin nişancılarının ateş açma riski nedeniyle ciddi şekilde kısıtlandı. Ambulanslar ve siviller, yaralıları ve hastaları hastaneye ulaştırmada önemli zorluklarla karşılaştılar. Kuşatma sırasında, hastane çalışanlarından üçü keskin nişancı ateşiyle şehit oldu ve hastanenin üçüncü ve dördüncü katları yok oldu.

Suçun Belgelenmesi

Hikayenin anlatıldığı şekliyle ortaya çıkarmak için aşağıdaki videodaki tüm ayrıntıları izleyin
Play Video

Adaletin sesi olun ve mağdurlara destek olun

Yasal katkınızla sessizler için adaletin sağlanmasında fark yaratabilirsiniz. Mağdurların ve tutukluların haklarını savunmak için bize katılın ve daha adil ve eşitlikçi bir gelecek inşa edilmesine katkıda bulunun. Attığınız her küçük adım büyük bir fark yaratabilir

لغة الموقع

اختر اللغة التي تفضلها لتصفح الموقع. يمكنك تغيير اللغة في أي وقت.

Play Video