Preloader

Hakkında Bilgi

Al-Amal Hastanesi – Han Yunus

Tarih

2 Mayıs 2024

Yer hakkında detaylar

Han Yunus’taki Al-Amal Hastanesi, Filistin Kızılayı Cemiyeti tarafından işletilen hastanelerden biridir. Gazze Şeridi’nin güneyinde, Han Yunus’ta yer alan hastane 1997 yılında kurulmuştur.

Ocak 2024’te İsrail işgal birlikleri hastaneyi kuşatmış ve bu kuşatma Mart 2024 ortasına kadar sürmüştür. Bu süre zarfında birlikler, hastane tesislerine defalarca bombalı saldırılar düzenleyerek içeride mahsur kalan bazı kişileri öldürmüştür. Daha sonra birlikler hastaneye baskın düzenleyerek birkaç sağlık personelini ve diğer kişileri tutuklamış ve aralarında 7.000’den fazla yerinden edilmiş kişinin de bulunduğu hastanede kalan herkesi zorla tahliye etmiştir.

24 Mart 2024’te birlikler hastaneye yeniden kuşatma uygulamış ve yoğun bombalama ve hastaneye yönelik ağır silahlı ateş altında sağlık görevlilerini öldürmüştür. Filistin Kızılayı Cemiyeti, hastane içindeki personeli ile tüm iletişimin tamamen kesildiğini bildirmiştir.

26 Mart 2024’te Filistin Kızılayı Cemiyeti, İsrail ordusunun hastane tesislerini işgali ve girişlerini toprak setlerle kapatmasının ardından hastanenin tamamen kapatılarak hizmet dışı kaldığını açıklamıştır.

7 Nisan 2024’te İsrail ordusu, Han Yunus’tan ve Al-Amal Hastanesi’nden çekildiğini duyurmuştur. Filistin Kızılayı Cemiyeti, hem hastane içinde hem de dışında geniş çaplı yıkım olduğunu bildirmiştir. Bu yıkımlar arasında ambulanslar, resepsiyon alanı ve fizyoterapi bölümü ile hastane çevresi ve yakınlardaki evlerin tam ve kısmi yıkımı yer almaktadır. Kızılay, “Hastane, işgal ve içeride bulunan herkesin zorla silah ve göz yaşartıcı gaz kullanılarak tahliye edilmesi nedeniyle hastalara ve yaralılara hizmet verme kapasitesini kaybetmiştir.” şeklinde açıklamada bulunmuştur.

 

Suçun Belgelenmesi

Hikayenin anlatıldığı şekliyle ortaya çıkarmak için aşağıdaki videodaki tüm ayrıntıları izleyin
Play Video

Adaletin sesi olun ve mağdurlara destek olun

Yasal katkınızla sessizler için adaletin sağlanmasında fark yaratabilirsiniz. Mağdurların ve tutukluların haklarını savunmak için bize katılın ve daha adil ve eşitlikçi bir gelecek inşa edilmesine katkıda bulunun. Attığınız her küçük adım büyük bir fark yaratabilir

لغة الموقع

اختر اللغة التي تفضلها لتصفح الموقع. يمكنك تغيير اللغة في أي وقت.

Play Video